Stiai ca Toamna se numara bobocii, se coc strugurii, se face mustul, se culeg roadele? Si daca tot e un vibe colorat si aromat peste tot, nici noi, cei de la Fabrica nu puteam sa lasam lucrurile mai prejos. Asa ca din 5 octombrie va vom provoca papilele gustative sa porneasca in calatorii gastronomice in tari precum Japonia, India, Turcia, Italia, Franta, Maroc, SUA, Mexic si Brazilia.

Doar pentru pofticiosi, in randurile ce urmeaza cateva preparate care vor fi in noul meniu. Cateva povesti pentru cei ce iubesc gustul umami.

Zargan Tricolor

Zargan Tricolor


Oua Benedict
 

Știai ca prima rețetă de oua Benedict a fost servita la New York în anul 1860? Legendele urbane spun ca într-o zi, una dintre clientele fidele ale restaurantului Delmonico`s (restaurant dintr-o zona selecta a metropolei), doamna Benedict a cerut ceva sofisticat pentru brunch.

Ce reteta i-a fost servita si ce inseamna Oua Benedict made by Fabrica, poti descoperi daca ne faci o vizita.


Quesadilla

Originea quesadilla este incerta pana în zilele noastre. Se știe doar ca atunci când conquiztadorii au ajuns în Mexic și au luat contact cu Lumea Noua, spaniolii au facut cunostinta și cu quesadilla. Cum s-a ajuns la acest nume? Probabil au contopit cuvintele (queso si tortillas) si denumirea s-a pastrat pana in zilele noastre. Reteta noastra are ingrediente care vor oferi o experienta gastronomica completa.


Din secretele branzei Camembert

Camembert-ul este o brânză din lapte de vacă originară din Franţa. Este o brânză moale, maturată, cu o textură cremoasă, de o culoare gălbuie şi acoperită de o crustă albă şi comestibilă de mucegai. Camembert-ul se produce încă din secolul XVIII în oraşul al cărui nume îl poartă din regiunea Normandia.

Brânza Camembert de Normandie este de origine controlată si trebuie să respecte o reteta stricta. În general, are un conţinut de grăsime de aproximativ 45%. Camembert-ul are un gust uşor dulce şi lăptos, cu cât devine mai matur, gustul devine mai bogat şi mai untos. Cel mai bine se serveşte alături de un vin roşu.


Ce nu stiai despre salata Caesar?

Stiati ca salata Caesar a fost denumita dupa numele bucatarului italian Caesar Cardini, si nu dupa numele imparatului roman Caius Iulius Caesar, asa cum se crede? Si asta nu e tot. Desi bucatarul este de origini italiene, prima oara salata a fost gatita in Tijuana, in Mexic.

Caesar Cardini a fost un bucatar italian care a emigrat in SUA dupa Primul Razboi Mondial. Desi locuia cu familia sa in San Diego, Cardini a deschis un restaurant in Tijuana, Mexico, din cauza prohibitiei. Foarte multi americani puteau merge sa bea in Tijuana, de aceea afacerea cu restaurante a familiei Cardini a fost mai mult decat infloritoare.

Potrivit fiicei lui Caesar, pe 4 iulie 1924, acesta a ramas fara provizii, din cauza numarului urias de clienti. Pentru a nu-i pierde pe cei fideli, el a reusit sa creeze o salata din ingredientele ramase prin frigider.

Salata Caesar originala nu se consuma cu furculita, ci mai degraba cu mainile goale. Caesar folosea uneori salata romana intreaga, aranjand celelalte ingredinte pe cate o frunza. Reteta originala avea in componenta oua fierte si ulei de masline italian. Societatea Internationala a Gurmanzilor de la Paris a numit Salata Caesar “cea mai importanta reteta din ultimii 50 de ani”. Te poti bucura si tu de ea intr-un concept inovativ semnat de Chef Sorin.

Si surprizele nu se opresc aici. Meniul complet si toate elementele gustoase din lumea intreaga din 5 octombrie la Fabrica. Urmariti pagina noastra de Facebook si Instagram pentru a fi la curent cu ultimele noutati.