Marian Nistor a concertat pe 30 septembrie in Club Fabrica. A fost lume ca la Revelion. Sute de oameni pe scaune si in picioare l-au aclamat pe cel a carui muzica le-a colorat copilaria si adolescenta.

Formatia Savoy, formata din Marian Nistor si Dorina Paraschiv Nistor, a reusit sa faca fata cu brio valului de popularitate. Le-a placut foarte mult terasa noastra si localul. Mai mult decat atat, impresionati fiind de vibe-ul locului, am reusit sa-i surprindem intr-un intermezzo. Am stat de vorba cu maestrul Marian Nistor despre muzica de alta data si povestile remarcabile din spatele unor melodii care au facut istorie atat in Romania cat si dincolo de granitele noastre.

Marian Nistor si Dorina Paraschiv Nistor implinesc in curand 21 de ani de casnicie. O poveste frumoasa, o poveste romantica, o poveste care se pierde in negura timpului…

Care este povestea piesei – ,,Domnisoara, Domnisoara”, cum a aparut piesa?

Marian Nistor: Eram intr-un grup de actori si cantareti, un fel de Cenaclu Flacara, era de fata si poetul Ioan Lotreanu pentru ca el a scris versurile. Mi-a dat poezia, m-am retras intr-o camaruta si in 5 minute am cantat-o. Am simtit imediat. Mi-a placut enorm, enorm mi-a placut. E usor filozofica, o piesa care a prins.

Probabil cei din generatia mea isi mai aduc aminte ca piesa a fost interzisa. Tovarasa Elena Ceausescu m-a pus sa cant refrenul cu Anisoara. Am facut o bascalie la Sala Palatului. Am cantat primul refren cu Anisoara, lumea era mirata nu intelegea nimic, am cantat refrenul corect si gata, s-a terminat spectacolul. Lumea era in delir. Am cantat piesa de zece ori. N-am mai putut sa cantam altceva.

Legat de celelalte piese, ce povesti mai aveti sa ne spuneti?

Marian Nistor: Fiecare piesa trece prin mine. Sunt piese si de suferinta, si de fericire, cum se spune. Cum a fost ,,Frunza mea Albastra” de exemplu. Piesa pe care am lansat-o cu Mirabela Dauer, piesa pe care o cant cu un mare succes alaturi de Doamna mea, Femeia Vietii mele, Jumatatea Vietii mele, Dorina Paraschiv Nistor.

Piesa asta am scris-o intr-un moment de cadere morala, de deceptie, am scris aceasta piesa. Piesa asta a impacat multe suflete, multe cupluri care erau ravasite. Au scris si ziarele la vremea lor.

Piesa – ,,Multumesc iubita mama” i-am compus-o poetului Corneliu Vadim Tudor, versurile ii apartin. Povestea acestei piese este tulburatoare. Cand mama domniei sale era in spital, doctorii ii mai dadeau putine zile de trait, a auzit piesa asta si asta a spus-o el, nu eu, mama lui a mai trait 5 ani.

Practic s-a ridicat de pe patul de spital cand a auzit cantecul. A fost ceva incredibil. De atunci piesa a fost numita imnul mamelor…

Nu ratati evenimentele toamnei din Fabrica. Avem multe surprize si va asteptam sa descoperiti noul meniu.