Petrecerea de Anul Nou sau Revelionul pe rit nou, pe noul calendar, pentru ca exista si Revelionul pe rit vechi pentru tari precum Ucraina, Rusia, Republica Moldova si nu numai, care se intampla in jurul datei de 15 ianuarie, inseamna multa, multa, dar multa distractie. Dar, dincolo de petrecerile care mai de care mai tematice si mai diversificate, exista si s-au pastrat si o multime de superstitii.

3 Revelioane 2019 - Fabrica Pub, Club & B52

3 Revelioane 2019 – Fabrica Pub, Club & B52

Revelionul ca Revelionul, dar totul se rezuma la bani

În mai multe ţări din Europa, inclusiv in Romania, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ în prima zi din an şi nici nu plătesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul şi nu oferă daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe. Unii merg chiar mai departe cu superstiţia şi, dacă sunt nevoiţi să scoată ceva din casă, cheamă pe altcineva în acest sens 🙂

Americanii obişnuiesc ca la cumpăna dintre ani să lase toate uşile şi ferestrele deschise pentru ca anul vechi să plece imediat şi să facă loc celui nou. Asta daca afara nu sunt – 49 de grade cum se intampla intr-o localitate din Rusia.

Masa plina, pahare pline

Tot in zona Europei se spune că pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. In sudul Statelor Unite se crede că un semn de noroc pentru tot anul este dacă în prima zi din ianuarie se consumă fasole cu bobul negru. Se mai spune că norocos va fi de două ori mai mult acela care găteşte fasolea.

Tot de la tara condusa de Trump avem o alta superstitie tricky. Se spune că în prima zi a anului nu este bine să ieşi din casă decât după ce deja ai primit un musafir care nu trebuie să fie blond sau roşcat, să aibă platfus sau strabism şi nici sprâncenele împreunate, pentru că aduce ghinion. Dar daca are 1,70 si 90, 60, 90 si e blonda cu tente roscate si sprancene impreunate cum se procedeaza atunci? 🙂

Dar destul despre superstitii. Trebuie sa stiti ca in acest an Revelionul la Fabrica nu e unul, nu sunt doua, ci trei revelioane in acelasi loc la pret de 4 abonamente Metrorex pentru 4 persoane :)Asta daca vrei cu loc la masa. Ca daca ajungi dupa ora 2 a.m. te costa mult mai putin. Mult, mult, mult mai putin 🙂

Ce inseamna Revelion 3 in 1?

B52, Fabrica Pub & Club iti aduc in acest an un Revelion la puterea a treia. Ce inseamna asta? Ca vrei trai noaptea dintre ani in trei moduri diferite, cu trei vibe-uri diferite. Poti sa te plimbi dintr-o parte in alta experimentand petreceri diferite:

REVELION No.1 – La parter, in restaurant va fi o petrecere in stil anii 80: Forever Young 80’s Party cu Bogdan Niculescu, iar dupa ora 2;30, ai concert Savoy – Marian Nistor & Dorina Paraschiv Nistor. Vei retrai revelionul retro de odinioara, cu bere, cu muzica si ambient ca-n vremurile de demult. Promitem ca nu oprim curentul si lasam petrecerea pana dimineata.

REVELION No. 2 – club Fabrica (etaj). Aici vom avea muzica funk, hip-hop, electro, muzica de club si surprize ca de Revelion: Funky Bass Rhythms Party cu Lady Raizah si Chesarion.

REVELION No. 3 – In club B52 vom avea un party cu muzica alternativa, rock, reggae, hip-hop, electro, ska, pop. Hituri, Nu Bullhituri Party cu Gabi (E.M.I.L./Niste Baieti) la muzica . Shot-uri la discretie, vin, bere, whiskey, vodka, tot ce poti sa duci. Totul va fi open bar in toate cele trei locatii de la orele 21:00 – 06:00. Ca bauturile sa mearga cum trebuie, toti petrecaretii au acces la un bufet suedez.

Ce inseamna bufet suedez 3 in 1?

Antreu

Sushi bufet; Icre somon; Scoici cu piure de porumb in crusta afanata; Mousse somon; Creveti in con cu pasta de branza; Chouix cu roast beef.

Main course

Pork ribs asian style; Rulada de pui; Stiuca umpluta pe platou de raci; Cartofi copti; Porumb prajit;
Detalii despre rezervari si bilete pe pagina noastra de Facebook.