Loading Evenimente

Săptămâna Unionistă – Hai să facem Hora mare cu vin, tradiții și mâncare

Poate că am sărbătorit recent primul centenar, primii o sută de ani de la Unirea celor trei Principate istorice, dar România modernă s-a născut mai devreme.

România modernă s-a născut acum 160 de ani, la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza domnitor atât în Moldova cât și în Țara Românească.

Și pentru că se implinesc 160 de ani de la prima Românie modernă, Fabrica Pub vă invită sa redescoperiți bucate rătăcite în negura vremii.

Avem vinuri din dealurile Moldovei, avem vinuri din podgoriile regățene din zona Drăgășani și avem și preparate pe care poate doar bunicii voștri mai știu de ele.

Ați auzit vreodata de chisătură regateana? Știe cineva rețeta la acest preparat? O știm noi si o pregatim pentru voi 🙂

Vorbim de pâine coaptă pe vatră, fără drojdie, făcută cu maia, cu slană tăiată mărunt, ceapă roșie, pătrunjel și boia dulce.

Dar de pătătură de crupi a auzit cineva?

O plăcintă împăturită din cartofi, brânză de vacă și șuncă cu strat subțire de grăsime de pe pieptul porcului.

Totul stropit cu vin alb sau roșu de pe meleaguri românești. Iar pe 24 ianuarie e musai să ne vizitezi pentru că te așteaptă o surpriză din partea casei la orice comandă de mâncare.

Important! Aceste preparate arhaice le puteti testa si savura doar in perioada 21 – 27 ianuarie 2019.

Știați că?

Datorită lui Alexandru Ioan Cuza am avut în secolul XIX prima reformă agrară, obligativitatea învățământului primar pentru toti copiii, a fost introdus sistemul metric și România a avut primul cod de procedura penală și codul civil.

Si sunt doar câteva dintre marile sale realizări.

Practic avem sute de motive de sărbătoare, cu prietenii, vecinii, rudele, colegii de birou, persoanele dragi din viața ta.

Adresa o știi. Strada 11 iunie, nr. 50. Rezervări la telefon sau mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Spune si altora despre asta, alege platforma: