Loading Evenimente

Marian Nistor este originar din satul Fâlfani, comuna Stolnici, Argeș, unde s-a născut în anul 1943. A urmat școala generală în București, oraș în care s-a mutat la vârsta de 5 ani împreună cu familia. După cursurile elementare la Școala Specială de Muzică nr. 1 – unde a fost coleg cu Benone Sinulescu – a studiat la Liceul de artă Dinu Lipatti din capitală, unde a fost coleg cu Gheorghe Zamfir la clasa profesorului Fănică Luca. În timpul stagiului militar de la Timișoara ca transmisionist, a cântat atât ca solist instrumentist, cât și cu formația de chitare.

A urmat înființarea propriei trupe alături de Ionel Samoilă (chitară bas), Ionel Orban (clape), Nichi Rotărescu și George Mitrea (percuție) -Portativ. Formația, descoperită de Margareta Pîslaru, a mers la Teatrul de revistă Constantin Tănase de unde a luat denumirea de Savoy la sugestia lui Arșinel Stroe, după numele sălii Savoy unde prin anii 69-70 aveau loc repetițiile muzicale.

Este intr-o o relație de 16 ani cu Dorina Paraschiv Nistor. În 2011 cântărețul a primit titlul de cetățean de onoare al localității natale, comuna Stolnici.

Maestrul va putea fi ascultat duminica, 30 septembrie in club Fabrica in cadrul evenimentului Fabrica in vremea recoltei.

Spune si altora despre asta, alege platforma: