Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Marian Nistor este originar din satul Fâlfani, comuna Stolnici, Argeș, unde s-a născut în anul 1943. A urmat școala generală în București, oraș în care s-a mutat la vârsta de 5 ani împreună cu familia. După cursurile elementare la Școala Specială de Muzică nr. 1 – unde a fost coleg cu Benone Sinulescu – a studiat la Liceul de artă Dinu Lipatti din capitală, unde a fost coleg cu Gheorghe Zamfir la clasa profesorului Fănică Luca. În timpul stagiului militar de la Timișoara ca transmisionist, a cântat atât ca solist instrumentist, cât și cu formația de chitare.

A urmat înființarea propriei trupe alături de Ionel Samoilă (chitară bas), Ionel Orban (clape), Nichi Rotărescu și George Mitrea (percuție) -Portativ. Formația, descoperită de Margareta Pîslaru, a mers la Teatrul de revistă Constantin Tănase de unde a luat denumirea de Savoy la sugestia lui Arșinel Stroe, după numele sălii Savoy unde prin anii 69-70 aveau loc repetițiile muzicale.

Este intr-o o relație de 16 ani cu Dorina Paraschiv Nistor. În 2011 cântărețul a primit titlul de cetățean de onoare al localității natale, comuna Stolnici.

Maestrul va putea fi ascultat duminica, 30 septembrie in club Fabrica in cadrul evenimentului Fabrica in vremea recoltei.